INFORMATION

TRANSPORTATION

Bike/Walking

We advise you to come by bike, walking or public transport if you live in Rotterdam, due to very limited parking options.

If you travel to Expedition Festival by bike or walking, the advice route is:

- Please follow direction: Vroesenpark. You can get there via Vroesenlaan or Vroesenpad.

Public transport

When traveling from Rotterdam Central Station please use following travel advice.

Metro: Take Metro line E in direction Den Haag Centraal and travel to station Blijdorp. Vroesenpark is on a 5 minute walk from Metro Station Blijdorp.

Bus: Take bus 33 in direction Meijersplein Airport and travel to station Blijdorp Metro. Vroesenpark is on a 5 minute walk from Metro Station Blijdorp.

Train: If you are traveling to Expedition Festival in Rotterdam by train, please check the official NS website or app for your trip towards Rotterdam Central Station, then continue your journey with metro line E. .

Website NS: www.ns.nl

Car

We advise you to travel to the festival venue by public transport. There is no parking area.

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Cash Card refund

Hoe kan ik online restitutie aanvragen?
Stap 1: Ga naar de website www.mijnkniponline.nl
Stap 2: Klik onder het inlogscherm op de knop 'Registreer’.
Stap 3: Klik op de knop 'Betaalkaart', vul uw e-mailadres in en klik op de knop ‘Volgende’.
Stap 4: U ontvang een verificatie e-mail. Open de mail en klik in de mail op de link ‘Bevestigen’.
Stap 5: Er opent een nieuwe pagina. Vul de gevraagde gegevens in op de pagina en klik op de knop ‘Registreer’. (Let op: er wordt om een kaartnummer en CVC code gevraagd, deze kunt u terugvinden op uw Cash Card).
Stap 6: U heeft nu een account aangemaakt. Klik in uw account op de knop ‘Restitutie’ en vul de gevraagde gegevens in.

Lost & Found

Lost something at the festival? Send an e-mail to info@expeditionfestival.nl

Where to buy tickets?

Only buy tickets at one of our official ticket channels. We sell tickets via TicketScript, from our website only. You are also able to buy hardcopy tickets at Funkie House Rotterdam and Imagine By Kim (Rotterdam). You are required to bring your hardcopy ticket to the festival, a picture of the hardcopy ticket will not suffice as a valid ticket.

Is it safe to buy tickets from others?

Buying tickets from others is at your own risk. We cannot guarantee your ticket will be valid at the entrance. Please pay close attention if you buy a ticket from third parties. We do not recommend this. We also recommend not to buy hardcopy tickets from other parties than the two stores listed above.

Do I need to print my ticket?

No, we can scan your ticket from your mobile phone as well.

Do I need to bring my hardcopy ticket?

You are required to bring your hardcopy ticket to the festival, a picture of the hardcopy ticket will not suffice as a valid ticket.

What’s the minimum age requirement for your events?

The minimum age for Expedition Festival is 18 years. People under 18 aren’t allowed in. There are no exceptions – such as the supervision of an adult – to this rule.

Do I have to bring my ID to an event?

Yes, as visitor you have to be able to identify yourself at any time. You can be denied access to the event if you don’t have your ID with you

Is it possible for me to take my medicines to Expedition Festival?

Yes, medicine is allowed in, as long as it’s stored in its original packaging. You also have to bring your doctor’s prescription with you. All medicine brought in will be checked by medical personnel at the entrance.

Protect your ears

At high volumes, Music can cause permanent hearing damage fairly quickly. Make sure to protect your ears and save your precious hearing. We sell ear plugs at the festival grounds.

Will there be vegetarian food options at Expediton Fesival?

Yes.

Will there be gluten-free food options at Expedition Festivals?

Yes.

Will there be lockers on the festival site?

Yes, there will be plenty of lockers on the festival site.

Contact

For questions or suggestions to the festival organisation, please contact info@expeditionfestival.nl

Press

Do you want to report about Expedition Festival, or any other form of media involvement, please contact press@expeditionfestival.nl

BUURTBEWONERS

Wat is Expedition Festival?

Expedition Festival is een elektronisch georiënteerd muziekfestival. Bezoekers (18+) komen voor de optredens van nationale en internationale artiesten. Er zijn diversen installaties van kunstenaars te bewonderen en levendige decors en lichtshows te zien. Daarnaast is er een ruim aanbod aan foodtrucks voor bezoekers, vooral bestaande uit kleine lokale ondernemers. Er is zowel ruimte voor talentvolle, jonge artiesten als voor de gevestigde internationale namen.

Waar vindt Expedition Festival plaats?

Expedition Festival vindt plaats in een deel van het Vroesenpark.

Wanneer vindt Expedition Festival plaats?

Expedition Festival vindt plaats op zaterdag 7 juli 2018. Het evenement start om 13.00 uur en is om 23.00 uur afgelopen.

Wanneer vindt de op- en afbouw van Expedition Festival plaats?

De op- en afbouw van het evenement vindt plaats in de periode 30 juni t/m 13 juli. Zie onderstaand de belangrijkste data.

Zaterdag 30 juni – eerste rijplaten worden gelegd zodat de opbouw gestart kan worden*

Maandag 2 juli– start opbouw festival

Donderdag5 juli – afronding laatste werkzaamheden

Vrijdag 6 juli – oplevering terrein

* De stalen rijplaten dienen als bescherming voor de ondergrond om rijsporen te voorkomen.

Wie organiseert Expedition Festival?

Expedition Festival wordt georganiseerd door Révolt Evenementen B.V. De organisatie houdt zich bezig met het ontwikkelen en organiseren van evenementen: van concept tot aan de realisatie hiervan. De zelf-producerende organisatie levert met creatieve en vernieuwende concepten een bijdrage aan een aansprekende festivalagenda voor jongvolwassenen in Rotterdam

Verkeer – hoe komen bezoekers naar het festivalterrein?

Bezoekers worden gestimuleerd om met de fiets en het OV naar het festivalterrein te komen. Een groot deel van de bezoekers komt uit de directe omgeving en komt met de fiets. Er is een aparte fietsenstalling voor ingericht.

Verkeer – is de omgeving van het festivalterrein te bereiken tijdens het evenement?

Zowel tijdens het evenement als gedurende de op- en afbouw hiervan, blijft een deel van de Ruigenhoekse polder bereikbaar voor fietsers en wandelaars. Voor fietsers die de Ruigenhoekse polder doorkruisen staat een omleidingsroute aangegeven. Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk deze omleidingsroute te volgen. Er worden gele verkeersborden geplaatst waarop staat aangegeven welke omleidingen er gelden. Bezoekers die na Soenda richting de Koningin Wilhelminalaan (Groenekan / Maartensdijk) willen fietsen, kunnen dit jaar i.v.m. de veiligheid niet meer direct de Koningin Wilhelminaweg op. Deze bezoekers dienen via het Robert Kochplein richting de Koningin Wilhelminaweg te fietsen (zie groene lijn op de bijgevoegde kaart).

Op welke dagen/tijden mag er geluid worden geproduceerd?

Op de dag van het evenement (zaterdag 7 juli) mag er tijdens (13.00-23.00 uur) en één uur voorafgaand aan het evenement geluid worden geproduceerd.

Worden er metingen en controles op het gebied van geluid verricht?

Révolt evenementen houdt de geluidsproductie binnen de door het stadsdeel gemeente gestelde norm. Dit neemt niet weg dat het geluid in meer of mindere mate hoorbaar zal zijn, afhankelijk van de windrichting en afstand van uw woning tot het terrein. DCMR- Milieudienst inspecteert tijdens het evenement middels metingen de geluidsproductie. Ook zal er een door de organisatie ingehuurd bedrijf aanwezig zijn die geluidsmetingen verricht om te waarborgen dat de geluidsproductie onder de gestelde norm blijft. Ervaart u toch overlast? Neem dan contact op met de meldkamer van DCMR op telefoonnummer: 0888-333 555 (24- uur bereikbaar).

Wat doet de organisatie aan het beperken van de geluidsoverlast?

Er wordt voorafgaand aan het evenement een geluidsplan opgesteld door de organisatie i.s.m. een geluidsingenieur om er zorg voor te dragen dat de geluidsoverlast waar mogelijk wordt beperkt. Zo wordt het geluid gericht op de locaties waar de minste mensen wonen. Er wordt gewerkt met geavanceerde geluidssystemen en geluid uitdovende systemen waarbij het geluid aan de achterkant van de speaker wordt uitgedoofd. Hierdoor is het geluid op de bezoekers gericht en wordt het geluid in de gebieden daarbuiten zo veel mogelijk beperkt.

Weersomstandigheden zijn van invloed op het geluid

Er wordt veel aandacht besteed aan het waar mogelijk beperken van de geluidsoverlast. Het weer is echter een externe factor waar je geen grip op hebt en die veel invloed heeft op geluidsoverlast. Door een draaiende wind kunt u bijv. waar u eerder op de dag geen overlast ervoer, deze later op de dag wel ervaren. Een ander voorbeeld is het afkoelen van de lucht na een warme dag: door een hoge luchtvochtigheid wordt het geluid makkelijker gedragen waardoor het geluid op een langere afstand van het terrein opeens wel hoorbaar is.

Klachten?

Als organisatie geven wij veel aandacht aan het beperken van geluidsoverlast. Echter kunnen wij niet voorkomen dat u overlast ondervindt. Houd er rekening mee dat het geluidsniveau gedurende de dag wordt opgebouwd. Indien u contact wilt opnemen, kan dat via (06) 16 29 72 63.

Wordt het afval dat wordt veroorzaakt door het evenement opgeruimd?

De organisatie heeft de verplichting het terrein achter te laten zoals het is aangetroffen. De organisatie huurt een schoonmaakbedrijf in dat is gespecialiseerd in het reinigen van evenemententerreinen. Zowel tijdens als na afloop van het evenement zorgt het bedrijf er voor dat het terrein wordt schoongemaakt. De schoonmaakdiensten dragen er ook zorg voor dat de toe- en afvoerwegen naar het terrein worden schoongemaakt. Zwerfafval in de nabije omgeving, afkomstig van de festivalbezoekers wordt ook opgeruimd.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

De organisatie is per email bereikbaar via vragen@revolt.nl en telefonisch via (06) 16 29 72 63. Ook tijdens het evenement kunt u de organisatie bereiken op dit nummer.